
Příprava: 30 minut, Náročnost: 2, Cena za porci: 8 Kč
Je rychlá, chutná a nenákladná
Suroviny na 5 porcí:
- 400 g kuřecí játra
- 1 větší cibule
- 150 g másla
- 4 stroužky česneku
- ½ lžičky tymiánu
- 50 ml smetana ke šlehání
- 5 sušených švestky
- sůl a pepř
Postup:
- Na másle osmahneme cibulku nakrájenou. Pak přidáme pokrájená játra, opepříme je a za stálého míchání je osmahneme a 15 minut je ještě po té podusíme. Na závěr je osolíme a necháme vychladnout. Směs pak rozmixujeme, smícháme se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem a smetanou.
- Nandáme do skleniček a dáme ztuhnout do lednice. Nakrájené švestky můžeme přidat rovnou do paštiky.
Komentáře