Paštika z vepřových jater a cizrny

Cizrna zatím moc oblíbená není, když ji ale zakomponujete do rozplývající se paštiky, budete nadšení. Cizrna je bohatá na vlákniny a bílkoviny a napomáhá dobrému trávení.

Superpotraviny: cizrna

Ingredience: 200 g sádla, 1 cibule, 500 g vepřových jater, sůl, pepř, koňak, sladká smetana ke šlehání, 1 stroužek česneku, bylinky, 150 g cizrny, 1 rozšlehané vejce

Postup: Nechte hodinu vařit předem namočenou cizrnu. Rozehřejte sádlo, cibuli nakrájejte a smažte dozlatova. Játra nakrájejte.

Do výpeku z cibule vložte játra a opékejte asi 4 minuty. Poté smíchejte s cibulí a uvařenou cizrnou. Směs rozmixujte.

Přidejte sůl, pepř, koňak, smetanu, rozšlehané vejce, česnek a bylinky. Dejte do formy a do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama