Pastýřský koláč jedna báseň

Klasické anglické jídlo z jednoho pekáče kombinuje šťavnaté mleté maso a bramborovou krustu.

Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíkaté celery, 1 lžíce rajčatového protlaku, 500 g hovězího masa mletého, sůl a pepř, 500 ml hovězího vývaru, 1 bobkový list, 4 velké brambory, 125 ml mléka, 1 lžíce másla

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C. Nakrájenou cibuli, mrkev a celer orestujte na pánvi. Přidejte mleté maso, pořádně rozmíchejte a restujte dalších 5 minut.

Přisypejte mouku, zamíchejte, po 2 minutách přilijte vývar, rajčatový protlak, promíchejte a přidejte bobkový list. Povařte 30 minut. Osolte a opepřete.

Oloupejte a uvařte brambory. Slijte je a rozmačkejte. Přilijte teplé mléko, máslo, osolte a opepřete a promíchejte. Do pekáčku dejte masovou směs, navrch rozmačkané brambory. Zapečte 20 minut

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...