Moje sladké tajemství

Pastýřský nákyp

Suroviny:  1 lžíce olivového oleje  1 cibule  1 mrkev  2 řapíkaté celery  1 lžíce rajčatového protlaku  500 g mletého hovězího masa  sůl a pepř  2 lžíce hladké mouky  500 ml hovězího vývaru  1 bobkový list  4 velké brambory  125 ml mléka  1 lžíce másla

Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme nadrobno. Na pánvi s olejem necháme cibuli zesklovatět, přidáme mrkev a celer a restujeme 5 minut. Poté restujeme maso 5 minut.  Přisypeme mouku a necháme směs, dokud se nespojí.

Přilijeme vývar, protlak a bobkový list. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a necháme 30 minut do zhoustnutí vařit. Osolíme a opepříme. Uvařené brambory rozmačkáme. Přilijeme teplé mléko, přidáme máslo, sůl a pepř.

Do pekáčku (cca 2 l) dáme směs, navrch brambory a rozprostřeme po celé ploše. Dáme na 20 minut zapéct..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden