Můj kousek štěstí

Pečená hlíva se zeleninou

Hlíva ústřičná je plná betaglukanů, které zvyšují odolnost proti virovým, bakteriálním i plísňovým infekcím a tvrdí se, že působí i preventivně proti nádorům.


Příprava: 50 min


Náročnost: x


Cena: 100 Kč


Potřebujete:


500 g hlívy ústřičné


2–3 palice česneku


1 větší cibuli


4 lžíce olivového oleje


2 lžíce másla


hrst bylinek (rozmarýn, tymián, majoránka, šalvěj)


sůl, hrubě mletý pepř


¼ zelí


1 papriku


1 Hlívu očistěte a vsypte do pekáčku. Přihoďte nevyloupané jednotlivé stroužky česneku, oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.


2 Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 30–45 minut. Mezitím si připravte zeleninovou oblohu – zelí nakrájejte na nudličky, papriku na proužky nebo kolečka. Nebo použijte jakoukoli jinou zeleninu.


3 Pečenou hlívu podávejte posypanou zelenými bylinkami se zeleninovou oblohou, můžete ji také doplnit bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden