Pečená hlíva se zeleninou

Hlíva ústřičná je plná betaglukanů, které zvyšují odolnost proti virovým, bakteriálním i plísňovým infekcím a tvrdí se, že působí i preventivně proti nádorům.

Příprava: 50 min

Náročnost: x

Cena: 100 Kč

Potřebujete:

500 g hlívy ústřičné

2–3 palice česneku

1 větší cibuli

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce másla

hrst bylinek (rozmarýn, tymián, majoránka, šalvěj)

sůl, hrubě mletý pepř

¼ zelí

1 papriku

1 Hlívu očistěte a vsypte do pekáčku. Přihoďte nevyloupané jednotlivé stroužky česneku, oloupanou cibuli nakrájenou na kolečka, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte.

2 Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 30–45 minut. Mezitím si připravte zeleninovou oblohu – zelí nakrájejte na nudličky, papriku na proužky nebo kolečka. Nebo použijte jakoukoli jinou zeleninu.

3 Pečenou hlívu podávejte posypanou zelenými bylinkami se zeleninovou oblohou, můžete ji také doplnit bramborovou kaší nebo opečenými brambory.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama