Suroviny:
- 2 kachní stehna
- 1 lžíce sádla
- ½ dýně
- 2 pomeranče
- 1 lžíce balsamico
- 1 lžíce medu
- 1 snítka rozmarýnu
- pomerančový likér
- sůl a pepř
Postup:
Stehna osolíme a opepříme. Připravený pekáček vymažeme sádlem a vložíme do něj pokrájenou dýni na středně velké kousky, které též osolíme.
Trochu teplé vody smícháme s medem a octem, stehna položíme na dýni a přelijeme připravenou zálivkou. Přidáme rozmarýn a pečeme přikryté ve vyhřáté troubě na 160 °C 45 minut. Poté přidáme pokrájené pomeranče a přelijeme pomerančovým likérem.
Pečeme dalších 15 minut. Na posledních 15 minut pekáček odkryjeme.