Moje sladké tajemství

Pečená podzimní zelenina jako předkrm

Suroviny:  2 červené řepy  2 cukety  3 brambory  1 celý česnek  1 cibule  2 – 3 rajčata  čerstvý rozmarýn a petržel  máslo  sůl

Postup: Předem si upečeme červené řepy v alobalu (ideálně s trochou olivového oleje, balzamikové redukce a soli).

Po upečení (50 minut) je oloupeme a nakrájíme na plátky. Řepu předem pečeme proto, aby tolik neobarvila ostatní zeleninu. Nakrájíme cibuli, brambory, rajčata a obě cukety, palici česneku překrojíme napůl (stroužky zesládnou a změknou a po upečení je vymáčkneme k zelenině).

Do zapékací mísy skládáme plátky zeleniny, navrch položíme rozkrojený česnek, pár snítek čerstvého rozmarýnu a pár kousků másla, osolíme a dáme péct pod pokličku na 40 minut při 190 stupních. Zeleninu nepodléváme, nechceme, aby se začala dusit, pustí vlastní šťávu.

Poté odkryjeme, podlijeme asi 60 ml vody a dopékáme asi 20 minut při 180 stupních. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden