Můj čas na kafíčko

Pečená řepa na medu

Suroviny na 4 porce:

1 kg červené řepy

5 velkých stroužků česneku

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce octu Balsamico

1 lžíce domácího medu

5 snítek bylinek (tymián, rozmarýn)

mletý černý pepř

podle chuti sůl

Postup:

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy.
Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme. Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára. Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut. Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden