Pečená řepa na medu

Suroviny na 4 porce:

1 kg červené řepy

Také vás může zajímat ...

5 velkých stroužků česneku

2 lžíce olivového oleje

2 lžíce octu Balsamico

1 lžíce domácího medu

5 snítek bylinek (tymián, rozmarýn)

mletý černý pepř

podle chuti sůl

Postup:

Červenou řepu očistíme, nakrájíme na osminky nebo větší kusy a nasypeme do mísy. Přidáme oloupané celé stroužky česneku, olej, balzamikový ocet, med, případně i celé snítky bylinek, osolíme, opepříme a promícháme. Směs nasypeme na větší arch alobalu a dobře ji do něj zabalíme tak, aby z balíčku nemohla unikat pára.

Balíček položíme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 90 minut.

Řepu podáváme teplou, jako přílohu k masu nebo doplněnou chlebem, nebo studenou, například jako salát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...