Můj kousek štěstí

Pečená roláda z kachny plněná hruškami s meduňkovými plackami

Budete potřebovat:

1 kachnu, 2 tvrdší hrušky, 1 stonek řapíkatého celeru, ½ fenyklu, 200 g tučné zakysané smetany, ½ lžičky mleté skořice, 1 lžíci směsi drceného koření – badyánu, hřebíčku, fenyklu, černého pepře, sůl, 30 g sádla

Meduňkovo-bramborové placky:

800 g brambor, 8 lžic hladké mouky, 2 vejce, svazek meduňky, sůl, mletý pepř

Postup:


  1. Hrušky a fenykl nakrájíme na kostičky, smícháme se zakysanou smetanou, kořením, solí a sekanou natí řapíkatého celeru.

  2. Plát vykostěné kachny naklepeme. Osolíme, opepříme a poklademe směsí z hrušek. Zarolujeme a svážeme provázkem.

  3. Roládu osolíme a opečeme na sádle. Pak vložíme do trouby a pečeme na 160 °C doměkka.

  4. Oškrábané brambory nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme se sekanou meduňkou, vejci, moukou a solí. Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme placičky, z obou stran dozlatova.

  5. Nakrájíme na plátky, přeléváme výpekem a podáváme s meduňkovo-bramborovými plackami. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden