Pečená španělská omeleta

Klasická kombinace chuti slaniny, cibulky a brambor dobře funguje i v této snadné a syté španělské omeletě zvané frittata.

Ingredience: 200 g brambor, sůl, pepř, olej ve spreji, 1 ks cibule, 6 plátků slaniny, 6 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, čedar

Postup: Troubu si nejprve předehřejte na 220 stupňů. Nakrájené bram-bory uvařte v hrnci v osolené vodě.

Do velké pánve stříkněte trochu oleje ve spreji a postavte na střední plamen. Přidejte nakrájenou cibuli a pár minut smažte, dokud nezhnědne.

Pak přidejte na kostičky nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte jarní cibulku, brambory a smažte 1 minutu. Mezitím si v misce prošlehejte vejce a lehce je osolte a opepřete. Vlijte vejce a dvě minuty smažte.

Pak povrch rovnoměrně posypejte nastrouhaným sýrem a dejte pánev na 10–15 minut do trouby, dokud se vejce neupečou a sýr se nerozpustí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama