Moje sladké tajemství

Pečená Svatomartinská husa

Suroviny:


  • 1 husa (o váze asi 4 kg)

  • 4 větší jablka

  • 3 velké cibule

  • sůl

  • drcený kmín

  • 2 hrsti nasekané petrželové nati


Postup:

Husu si obereme od zbytků chloupků a celou ji řádně omyjeme. Odřežeme přebytečný tuk a krk. Dobře maso prosolíme a okmínujeme i zevnitř. Očištěnou cibuli si nakrájejíme na větší kousky. Stejně tak si oloupeme jablka a vyjmeme z nich jádřince. Jablkem a cibulí husu pořádně vycpeme. Před pečením propíchneme vidličkou kůži, aby vytekl tuk. Maso přikryjeme alobalem a pečeme dvě hodiny na 180 až 200 °C. Pokud máme čas, maso bude křehčí při pečení po dobu čtyř hodin na 140 °C. Husu podléváme výpekem. Po dvou hodinách odklopíme, aby získala křupavou kůži.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden