Moje sladké tajemství

Pečená vepřová paštika

Suroviny:  600 gramů libového bůčku  4 vejce  1 kelímek smetany na šlehání  1 lžička vegety  špetka mletého nového koření  špetka muškátového oříšku  ½ lžičky soli  sádlo na vymaštění klasické formy na srnčí hřbet

Postup: Maso nejprve jemně umeleme, přidáme k němu ostatní ingredience a důkladně promícháme.

Takto připravenou směs necháme po dvě až tři hodiny odpočívat, a to nejlépe v lednici přes noc. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, vymažeme a masovou směs do ní vložíme. Vše překryjeme alobalem a dáme do trouby v pekáči, do něhož předtím vlijeme vodu.

V takto připravené vodní lázni pečeme paštiku při teplotě 175°C po dobu asi 1 hodiny. Ke konci pečení můžeme alobal nahoře rozevřít. Po upečení vše vyklopíme a necháme chladnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden