Pečené králičí stehno

Máte rádi králičí maso a chtěli byste si ho připravit trochu jinak, než jak jste zvyklí? Pak je tu pro vás osvědčený recept zpěváka Petra Kotvalda, stálice populární scény.

Ingredience: 4 králičí stehna, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 8 malých špalíčků anglické slaniny do délky 2 cm, 250 g cherry rajčat, 400 ml vývaru, 4 jarní cibulky, 1 lžička drceného kmínu, 30 g másla, 800 g brambor, čerstvý rozmarýn, 2 lžíce nasekané pažitky, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Opraná a osušená králičí stehna nejdříve prošpikujeme slaninou, nasolíme je, podle chuti opepříme, posypeme kmínem a vložíme do zapékací nádoby. Naneseme na ně prolisovaný česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky másla a přidáme malé snítky rozmarýnu.

Stehna podlijeme vývarem, přiklopíme je a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi tak 45 minut, pak je odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Podléváme vývarem.

Pak už jen přidáme cherry rajčátka i se stonkem a pečeme ještě 15 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...