Moje sladké tajemství

Pečené kuře na ohni

 Suroviny:


  • 1 celé kuře

  • sůl

  • 47 smítky čerstvého tymiánu

  • 3 citrony

  • 20 ml olivového oleje

  • 3 lžíce koření na kuře

  • 2 červené cibule

  • 3 rajčata

  • 3 jarní cibulky

  • 200 ml vody


 


Postup:


Očištěné kuře osolte zvenku i zevnitř. Do vnitřku vložte tymián a 2 omyté, rozčtvrcené citrony.
Zvenčí do kuřete vmasírujte olej a posypte důkladně kořením. Vložte do pekáče prsy vzhůru, obložte očištěnou zeleninou, podlijte vodou a přiklopte.


Pečte na středně silném žáru ohně 1 hodinu. Odklopte vrchní stranu pekáče. Kuře otočte a pečte 20 minut. Poté opět otočte a ještě 15 minut dopékejte.


TIP:

Není nad křupavé kuřátko nad ohněm. U grilovaného kuřete jsou důležité 2 věci. První je, aby se celé kuře důkladně propeklo (a nespálilo), tou druhou je, aby mělo kůře výbornou a křupavou kůrčičku.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden