Pečené kuře na ohni

Suroviny:

  • 1 celé kuře
  • sůl
  • 47 smítky čerstvého tymiánu
  • 3 citrony
  • 20 ml olivového oleje
  • 3 lžíce koření na kuře
  • 2 červené cibule
  • 3 rajčata
  • 3 jarní cibulky
  • 200 ml vody

Postup:

Očištěné kuře osolte zvenku i zevnitř. Do vnitřku vložte tymián a 2 omyté, rozčtvrcené citrony.
Zvenčí do kuřete vmasírujte olej a posypte důkladně kořením. Vložte do pekáče prsy vzhůru, obložte očištěnou zeleninou, podlijte vodou a přiklopte.

Pečte na středně silném žáru ohně 1 hodinu. Odklopte vrchní stranu pekáče. Kuře otočte a pečte 20 minut. Poté opět otočte a ještě 15 minut dopékejte.

TIP:

Není nad křupavé kuřátko nad ohněm. U grilovaného kuřete jsou důležité 2 věci. První je, aby se celé kuře důkladně propeklo (a nespálilo), tou druhou je, aby mělo kůře výbornou a křupavou kůrčičku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...