Pečené lišky

Výtečná „smaženice“ z lišek. Směs lze doplnit i jinými houbami. Můžeme připravit i z mražených hub.

Suroviny na 4 porce: 500 g čerstvých lišek, 100 g másla, 2 cibule, 100 g anglické slaniny, 2 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 bobkové listy, sůl, pepř, čerstvý kopr (nemusí být)

Postup:

Lišky očistíme, pokud jsou větší, nakrájíme je na kousky. Na másle osmahneme cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme anglickou slaninu na kostičky, očištěné lišky a vše asi 10 minut restujeme.

Přilijeme bílé víno, přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud se víno nevydusí a lišky nejsou měkké.

Osolíme, opepříme a podle chuti posypeme nasekaným koprem. Podáváme buď samotné s čerstvým pečivem, nebo jako přílohu k masu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...