Moje šťastná hvězda

Pečené rizoto s hráškem

Krémové rizoto skvěle zasytí celou rodinu. Stačí ho dát jen zapéct do trouby a máte na nějaký čas vystaráno.

Ingredience: 30 ml oleje, 1 cibule, 8 plátků slaniny, 2 cukety, 250 g rýže, 600 ml zeleninového vývaru, 250 g mraženého hrášku, 100 g parmazánu

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, až cibule bude sklovitá a slanina začne zlátnout. Přidejte rýži a míchejte, až budou všechna zrníčka rovnoměrně obalená tukem.

Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená.

Do hotového rizota pak vmíchejte povolený hrášek, posypejte parmazánem a můžete podávat. A věřte, že vnoučata se po tomto pokrmu doslova utlučou

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden