Pečené rizoto s hráškem

Krémové rizoto skvěle zasytí celou rodinu. Stačí ho dát jen zapéct do trouby a máte na nějaký čas vystaráno.

Ingredience: 30 ml oleje, 1 cibule, 8 plátků slaniny, 2 cukety, 250 g rýže, 600 ml zeleninového vývaru, 250 g mraženého hrášku, 100 g parmazánu

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, až cibule bude sklovitá a slanina začne zlátnout. Přidejte rýži a míchejte, až budou všechna zrníčka rovnoměrně obalená tukem.

Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená.

Do hotového rizota pak vmíchejte povolený hrášek, posypejte parmazánem a můžete podávat. A věřte, že vnoučata se po tomto pokrmu doslova utlučou

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...