Pečené rizoto se slaninou

Připravte si netradiční variaci italského rizota bez velkého míchání. Stačí jednoduše zapéct.

Ingredience: 30 ml oleje, 1 ks cibule, 8 plátků slaniny, 2 cukety, 250 g rýže, 600 ml zeleninového vývaru, 250 g mraženého hrášku, 100 g parmazánu

Postup: Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V zapékací míse s pokličkou opékejte na oleji nasekanou cibuli, slaninu a cukety asi 10 minut, dokud cibule nebude sklovitá a slanina nezačne zlátnout.

Přidejte rýži a zamíchejte. Přidejte vývar, ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem, promíchejte, přikryjte pokličkou a pečte asi 30 minut nebo dokud nebude rýže uvařená. Vmíchejte hrášek, posypejte parmazánem a podávejte se salátem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama