Pečené vepřové koleno

Potřebujete:

1 vepřové koleno, 500 ml černého piva sladší chuti, sůl

Na marinádu:

150 ml černého piva sladší chuti, 2 lžíce třtinového cukru, 3 cm velký kousek zázvoru, 4 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce dijonské hořčice, 4 stroužky česneku

Také vás může zajímat ...

Postup:

  1. V kastrůlku zahřejte pivo s cukrem a za stálého míchání cukr rozpusťte. Přidejte prolisovaný česnek, najemno nasekaný zázvor a na malém plameni lehce provařte asi 8 minut. Poté přidejte kečup, hořčici a sójovou omáčku a nechte provařit ještě 5 minut.
  2. V jednom místě prokrojte koleno až ke kosti. Do kůže na celém koleni udělejte hluboké zářezy. Koleno důkladně osolte, sůl zapracujte do zářezů. Osolené koleno dejte do velké mísy a potřete marinádou, kterou velmi důkladně vetřete do zářezů. Zbytkem marinády koleno polijte. Mísu přiklopte a nechte koleno v chladu 24 hodin marinovat.
  3. Koleno dejte do hlubšího pekáče spolu s marinádou z mísy. Podlijte koleno pivem a vložte do trouby předem vyhřáté na 220 °C. Pečte 25 minut.
  4. Teplotu snižte na 150 °C. Koleno pečte podle velikosti až 3 hodiny. Během pečení jej přelévejte pivem a výpekem. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...