Pečený bůček na zelenině

Bůček patří mezi speciality Ivana Vodochodského. Je však bláhové si myslet, že stačí pořádný kus bůčku, zelenina a trocha koření, bůček totiž potřebuje i láskyplnou přípravu.

Ingredience:1,5 kg bůčku, 2 červené cibule,1 mrkev,¼ celeru, 1 celá palice česneku, 2 snítky tymiánu, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Na kůži očištěného bůčku nařežeme velmi ostrým nožem mřížku.Do ní vetřeme sůl a maso opepříme. Maso dáme do pekáče, podlijeme 100 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 15 až 20 minut při 220 °C a poté snížíme teplotu na 140 °C. Maso přiklopíme a pomalu pečeme asi 90 minut.Do pekáče přidáme cibuli, zeleninu a tymián a pečeme dalších 60 minut.

n Maso vyndáme na prkénko a z pekáče opatrně naběračkou sebereme tuk. K zelenině přilijeme ½ hrnku vody, přivedeme vše k varu a odvaříme přípečky, poté je přecedíme a omáčku podáváme k nakrájenému masu.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo si pečené maso dejte jen s chlebem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...