Pečený králík se slaninou

Suroviny:  1 králík nebo 4 stehna  200 g anglické slaniny  trocha olivového oleje  2–3 cibule  1 česnek  500 g špenátu  2 lžíce másla  sůl a pepř

Postup: Králíka naporcujeme, opláchneme a osušíme.

Také vás může zajímat ...

Obalíme ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Zakapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Maso necháme ze všech stran opéct, pak k němu přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolíme a opepříme.

Teplotu trouby snížíme na 170 °C, králíka přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a necháme maso trochu zezlátnout.

Opláchnutý špenát vsypeme na rozpuštěné máslo, trochu osolíme a krátce podusíme – necháme špenát jen trochu zvadnout. Dochutíme ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem. Králíka podáváme se špenátem, vařenými bramborami.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...