Moje sladké tajemství

Pečený králík se slaninou

Suroviny:  1 králík nebo 4 stehna  200 g anglické slaniny  trocha olivového oleje  2–3 cibule  1 česnek  500 g špenátu  2 lžíce másla  sůl a pepř

Postup: Králíka naporcujeme, opláchneme a osušíme.

Obalíme ho plátky slaniny nebo slaninu nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Zakapeme olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Maso necháme ze všech stran opéct, pak k němu přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, vše lehce osolíme a opepříme.

Teplotu trouby snížíme na 170 °C, králíka přikryjeme a pečeme asi 1 hodinu, až bude maso krásně křehké. Občas ho přelijeme vypečenou šťávou. Ke konci pečení pekáč odkryjeme a necháme maso trochu zezlátnout.

Opláchnutý špenát vsypeme na rozpuštěné máslo, trochu osolíme a krátce podusíme – necháme špenát jen trochu zvadnout. Dochutíme ho solí, pepřem a případně rozdrceným česnekem. Králíka podáváme se špenátem, vařenými bramborami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden