Pečený lahodný bažant nadivoko

Recepty na bažanta pečeného nadivoko si jsou velice podobné a hospodyňky se jen dohadují o počtu kuliček pepře a nového koření. Co víme určitě, nikdy by jich nemělo být zbytečně moc

Ingredience

Také vás může zajímat ...

1 bažant, 2 mrkve, 1/3 celeru, 300 g slaniny, 7 kuliček pepře, 7 kuliček nového koření, 3 kuličky jalovce, 1 bobkový list, 1 menší lžíce sádla, 100 až 200 ml červeného vína, sůl

Postup

Očistíme zeleninu a škrabkou si ji naporcujeme na plátky. Slaninu rozpustíme na pánvi, ale třetinu si necháme na později, přidáme zeleninu a koření a vše lehce osmahneme. Pečlivě oškubaného a vykuchaného bažanta propláchneme v octové vodě a necháme ho dobře okapat. Bažanta naplníme většinou zeleniny se slaninou.

Do nádoby na pečení dáme sádlo, zbytek slaniny nakrájené na proužky, pak vložíme bažanta prsíčky dolů a okolo něj dáme zbylou zeleninu. Pečeme asi 1 hodinu, pak ho otočíme a pečeme ještě půl hodiny. Během pečení dle potřeby podléváme červeným vínem. Nejlépe chutná s bramborovou kaší, kterou přelijeme vypečenou šťávou.

Výborně se k němu také hodí šťouchané brambory s kysaným zelím.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...