Pečený lín obložený brambory

Suroviny:

  • 750 g lína
  • 500 g brambor
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šalotky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • citronová šťáva
  • máslo
  • tymián, kmín, pepř a sůl

Postup: Očištěného, vykuchaného lína na povrchu i uvnitř osolíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odležet. Oloupané, nakrájené brambory uvaříme do polo měkka, slijeme vodu, necháme pořádně okapat. Kůži lína n aněkolika místech nařízneme a do zářezů vložíme proužky voňavé anglické slaniny.

Také vás může zajímat ...

Lína vložíme do pánve, obložíme brambory, přidáme šalotku, česnek, zbytek slaniny, posypeme kmínem, tymiánem, solí a pepřem.Rybu i brambory poklademe plátky másla a dáme na 20 minut péct do vyhřáté trouby na 200 °C.

Na závěr ozdobíme rybu citronem a brambory posypeme petrželkou..

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...