Můj kousek štěstí

Pečený losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos je velmi zdravá a chutná ryba. Pečený a s lehce pikantní omáčkou zachutná všem.


Příprava: 45 min


Náročnost: x


Cena: 175 Kč


Potřebujete:


4 filety lososa

6 stroužků česneku

1 lžíce medu

1 lžíce dijonské hořčice

1 lžíce sójové omáčky

3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru

200 ml vývaru

hladká mouka

máslo

citrón

sůl

bílý pepř


1 Porce lososa osolte, opepřete, zakapejte citronem a posypejte koprem. Poklaďte je máslem, vložte do trouby a pečete při 250 °C 10-15 minut.


2 V pánvi rozehřejte lžíci másla a opečte na něm prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat) 1–2 minuty a zasypejte lžící hladké mouky. Promíchejte, osmahněte a zalijte vývarem.


3 Přidejte med, hořčici, sójovou omáčku, prošlehejte metličkou a za stálého míchání povařte 10-15 minut dohladka. Lososa na talířích přelijte trochou omáčky a podávejte s bramborem nebo zeleninou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden