Pečený losos s medovo-hořčičnou omáčkou

Losos je velmi zdravá a chutná ryba. Pečený a s lehce pikantní omáčkou zachutná všem.

Příprava: 45 min

Náročnost: x

Cena: 175 Kč

Potřebujete:

4 filety lososa
6 stroužků česneku
1 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
3 lžíce sekaného čerstvého nebo mraženého kopru
200 ml vývaru
hladká mouka
máslo
citrón
sůl
bílý pepř

1 Porce lososa osolte, opepřete, zakapejte citronem a posypejte koprem. Poklaďte je máslem, vložte do trouby a pečete při 250 °C 10-15 minut.

2 V pánvi rozehřejte lžíci másla a opečte na něm prolisovaný česnek (polovinu stroužků můžeme nasekat) 1–2 minuty a zasypejte lžící hladké mouky. Promíchejte, osmahněte a zalijte vývarem.

3 Přidejte med, hořčici, sójovou omáčku, prošlehejte metličkou a za stálého míchání povařte 10-15 minut dohladka. Lososa na talířích přelijte trochou omáčky a podávejte s bramborem nebo zeleninou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama