Pečený losos se salátem

Losos je sám o sobě velmi chutný a k dokonalosti mu stačí jen několik ingrediencí.

Suroviny na 2 porce

– 400 g lososa (filety) – olivový olej – sůl, pepř – citron – 1 červená cibule – cherry rajčata – různé druhy listových salátů – vinný ocet – tuk na pekáček

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Lososa omyjte, osušte a potřete olivovým olejem. Osolte, trochu opepřete a z obou stran pokapejte citronem. Nechte asi 10 minut odpočinout.

2. Mezitím si připravte salát. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky, cherry rajčata překrojte a saláty natrhejte. Rozprostřete na talíře a zakápněte olivovým olejem a vinným octem.

3. Lososové filety dejte do vymazaného pekáčku a v troubě vyhřáté na 170 °C pečte 20 až 25 minut. Upečenou rybu naservírujte na salát a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...