Moje chvilka pohody

Pekingská kachna

Vyzkoušejte recept na perlu čínské kuchyně – kachnu s pikantní omáčkou.

Příprava: 1 hod 35 minut

Náročnost: ***

Cena za porci: 37 Kč

Suroviny na 6 porcí

- 1 kachna o váze 1,8 kg

- 1,5 l vařící vody

- 120 ml omáčky hoisin

- 130 ml vařící vody do medové marinády

- 125 g moučkového cukru

- 4 lžíce medu

- 2 lžíce sezamového oleje

- 2 lžičky tmavé sójové omáčky

Postup

1. Očištěnou kachnu přelijte horkou vodou, osušte a nechte odležet.

2. Smíchejte med, vařící vodu a sójovou omáčku. Směsí potřete kachnu, nechte hodinu odležet. Tento postup zopakujte. Pak pečte kachnu při 190 ºC 80 minut, průběžně ji otáčejte.

3. V pánvi rozehřejte olej. Přidejte omáčku hoisin, cukr a vodu. Povařte 3 minuty a odstavte.

4. Z kachny odřízněte kůži, maso pokrájejte a přelijte omáčkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden