Pelmeně s kysaným zelím

Ruská klasika, kterou s naším receptem hravě zvládnete.

Ingredience: 50 g másla, hladká mouka, voda, 2 ks vejce, 500 g hrubé mouky, pepř, sůl, 250 g pečeného vepřového masa, vývar, 1 cibule, 200 g kysaného zelí, 1 lžíce plnotučné hořčice, ocet

Postup: Z hrubé mouky, vajec a vody vypracujte hladké těsto. Mezitím umelte vychladlé pečené maso s oloupanou cibulí a promíchejte s dušeným zelím nakrájeným na drobné kousky.

Ochuťte a přilijte trošku vývaru. Odpočinuté těsto rozválejte a skleničkou vykrájejte kolečka o průměru asi 7 cm.

Rozdělte na ně nádivku, kolečka v půlce přeložte a okraje přimáčkněte. Pelmeně vařte 12 minut v osolené vodě. Podávejte je s miskou se směsí octa, vody a hořčice, do které se pak namáčejí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama