Penne s lilkem a rajčaty

Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou a lilkem jsou fantastické jídlo, které málokdo zná.

Suroviny na 4 porce – 350 g těstovin penne – 1 konzerva loupaných rajčat – 150 g rajčatové passaty – 200 g eidamu – 50 g parmezánu – 800 g lilku – 2 stroužky česneku – olivový olej – sůl, pepř – čerstvá bazalka na ozdobu

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Penne uvařte al dente. Omytý a osušený lilek nakrájejte na plátky a krátce opečte na pánvi na rozpáleném oleji. Pak plátky nakrájejte na kousky.

2. Na pánvi opečte nasekaný česnek. Přidejte rajčatovou passatu a nakrájená loupaná rajčata i s omáčkou a krátce povařte. Vmíchejte lilek a uvařené těstoviny, osolte a opepřete. Nakonec přidejte nastrouhaný eidam.

3. Těstoviny přendejte do zapékací mísy vymazané olivovým olejem a posypte nastrouhaným parmezánem. Dejte zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 12 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...