Moje chvilka pohody

Penne s mletým masem a rajčaty

Klasika, které se nikdy nepřejíte. Vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.

Suroviny na 6 porcí - 500 g penne - 100 g slaniny - 1 cibule - 1 mrkev - 400 g mletého hovězího masa - 400 g drcených rajčat - 1 rajčatová passata - 100 ml červeného vína - 1 stroužek česneku - 1 petrželová nať - olej - sůl, pepř

Postup

1. V hrnci na rozpáleném oleji opečte nakrájenou slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Chvilku opékejte, pak přidejte maso. Zalijte vínem a vařte, dokud se voda neodpaří.

2. Přidejte drcená rajčata a rajčatovou passatu a vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř.

3. Penne uvařte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden