Klasika, které se nikdy nepřejíte. Vynikající oběd, kterým potěšíte celou rodinu.
Suroviny na 6 porcí - 500 g penne - 100 g slaniny - 1 cibule - 1 mrkev - 400 g mletého hovězího masa - 400 g drcených rajčat - 1 rajčatová passata - 100 ml červeného vína - 1 stroužek česneku - 1 petrželová nať - olej - sůl, pepř
Postup
1. V hrnci na rozpáleném oleji opečte nakrájenou slaninu. Přidejte nakrájenou cibuli, česnek a mrkev. Chvilku opékejte, pak přidejte maso. Zalijte vínem a vařte, dokud se voda neodpaří.
2. Přidejte drcená rajčata a rajčatovou passatu a vařte do mírného zhoustnutí. Přidejte nasekanou petrželovou nať, sůl a pepř.
3. Penne uvařte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.