Penne se žampiony

Těstoviny s houbami na smetaně jsou hotové raz dva, skvěle chutnají a báječně zasytí.

Suroviny na 4 porce – 400 g těstovin penne – 50 g másla – 1 lžíce olivového oleje – 400 g žampionů – 50 ml bílého vína – 1 šalotka – 200 ml smetany ke šlehání – sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvařte al dente. Pak je slijte a vmíchejte do nich lžíci olivového oleje.

Také vás může zajímat ...

2. V hlubší pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm nasekanou šalotku. Přidejte očištěné žampiony pokrájené na plátky. Podlijte vínem a smetanou, osolte a nechte omáčku zredukovat.

3. Penne promíchejte s omáčkou a ihned servírujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...