Perfektně naložení utopenci

Na utopence nutně potřebujete dvě základní věci – kvalitní buřty a poctivě kyselý lák. Po silvestrovském popíjení se budou hodit.

Ingredience: 20 ks kvalitních špekáčků náplň, 3 feferonky, nakrájené na kolečka, 4 cibule, 5 kyselých okurek, 1 malá sklenice kysaného zelí nálev, 1 litr octa, 700 ml vody, 1 lžíce celého pepře, 7 ks bobkového listu, 1 mrkev

Postup: Začněte nálevem. Smíchejte ocet s vodou. V hrnci nasucho orestujte koření a zalijte lákem. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a krátce povařte.

Špekáčky naplňte feferonkou, cibulí a okurkou. Do každého utopence jeden klínek od každého. Nakonec buřt obložte kysaným zelím.  Zalijte horkým lákem a nechte 14 dní uležet v chladu.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama