Perníkový chlebíček s mandlemi

Sladký dýňový chlebíček a aromatickým kořením provoní celý váš byt.

Příprava: 50 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 11 Kč

Suroviny na 10 porcí

– 100 g mandlí

– 1 hrnek dýňového pyré

– ½ hrnku třtinového cukru

– 1 hrnek ovesných vloček

– 1 hrnek sójového mléka

– 2/3 hrnku špaldové mouky

– kůra z jednoho citronu

– 2 lžičky skořice

– špetka vanilky

– špetka soli

– 1/3 lžičky jedlé sody

– hrst nasekaných mandlí

Postup

1. Vločky a mandle rozmixujte a poté smíchejte s ostatními sypkými surovinami.

2. Spojte všechny tekuté složky a za stálého míchání je přidejte do mísy k sypké směsi. Umíchejte těsto, které vlijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček.

3. Pečte při 180 ºC 35 až 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama