Moje sladké tajemství

Pikantně křupavá křidélka

Suroviny:


  • 16 ks kuřecích křídel

  • 4 lžíce slunečnicového oleje

  • 3 lžíce medu

  • 7 lžic sójové omáčky

  • 4 stroužky česneku

  • koření na kuře

  • chilli koření

  • sladká paprika

  • sůl a pepř

  • šťáva z citrónu


Postup:

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a utěrkou důkladně osušíme.
Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V míse smícháme slunečnicový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Do připravené marinády naložíme okořeněná křídla.
Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidélka opravdu lahodná. Grilujeme tak, aby byla kůže opečené krásně dozlatova a dokřupava. Během grilování umocníme chuť křídel také tím, že je budeme potírat zbylou marinádou.

U grilů na dřevěné uhlí však pozor na vysoké plameny. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Hotová křidélka jíme přímo rukama a zapíjíme je nejlépe pivem. Jako příloha ke kuřecím křidélkům na grilu se skvěle hodí opečená bagetka. Horké pečivo zakápneme olivovým olejem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden