Suroviny:
- 16 ks kuřecích křídel
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- 3 lžíce medu
- 7 lžic sójové omáčky
- 4 stroužky česneku
- koření na kuře
- chilli koření
- sladká paprika
- sůl a pepř
- šťáva z citrónu
Postup:
Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a utěrkou důkladně osušíme.
Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V míse smícháme slunečnicový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Do připravené marinády naložíme okořeněná křídla.
Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidélka opravdu lahodná. Grilujeme tak, aby byla kůže opečené krásně dozlatova a dokřupava. Během grilování umocníme chuť křídel také tím, že je budeme potírat zbylou marinádou.
U grilů na dřevěné uhlí však pozor na vysoké plameny. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Hotová křidélka jíme přímo rukama a zapíjíme je nejlépe pivem. Jako příloha ke kuřecím křidélkům na grilu se skvěle hodí opečená bagetka. Horké pečivo zakápneme olivovým olejem.