Pikantní chilli marináda

Grilované pochoutky si žádají také lehce pikantní chuť. Tu mu dodá právě tahle chilli marináda, kterou můžete použít na každý druh masa.

Potřebujete:

200 ml rajčatové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 2 chilli papričky, 2 lžíce cukru, 1 stroužek česneku, 1 lžičku sójové omáčky, 1 lžičku soli

Postup:

  1. Česnek oloupejte a prolisujte. Do misky nalijte rajčatovou šťávu, přidejte drcený česnek a dobře promíchejte.
  2. Chilli papričky omyjte a nakrájejte nadrobno nebo rozdrťte. Přidejte je ke směsi do misky, přilijte olivový olej, sójovou omáčku a přisypejte cukr.
  3. Vše společně důkladně promíchejte. Poté dejte do lednice odležet asi na půl hodiny a marináda je hotová. Hodí se jak k vepřovému masu, tak ke kuřecímu nebo krůtímu.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...