Pikantní kuličky s bylinkami

Suroviny na 4 porce:

● 500 g vepřového plecka

● 500 g zadního hovězího

● ½ strouhaného 45% eidamu

● 3 stroužky česneku

● 1–2 lžič. chilli pasty harissa

● 3 vejce ● 2 cibule ● sůl

● čerstvé bylinky (bazalka, petrželka, kopr, dobromysl)

● směs koření (drcený kmín, čubrica, chilli, bílý a černý pepř, římský kmín, sušená bazalka, dobromysl a další)

● olivový olej ● strouhanka

Postup:

K mletému masu přidáme nasekanou cibulku, prolisovaný česnek, harissu, nasekané zelené bylinky, koření, vajíčka, sýr, osolíme, promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanku. Necháme asi 10 minut uležet. Poté vytvoříme karbanátky, které opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama