Pikantní masové koule

Fantastické masové kuličky v rajčatové omáčce jsou oblíbeným jídlem dětí, ale zamilují si ho i dospělí.

Suroviny na 4 porce

Také vás může zajímat ...

Na koule – 500 g mletého masa – 2 vejce – 3 lžíce hladké mouky – 2 lžíce strouhanky – 3 stroužky česneku – sůl, pepř – majoránka – mletá paprika

Na omáčku – 5 lžic olivového oleje – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 1 konzerva loupaných rajčat – 1 l masového vývaru – 8 kuliček pepře – 8 kuliček nového koření – 3 bobkové listy – 3 hřebíčky – 1 konzerva rajského protlaku – 1 lžička cukru – sůl, pepř

Postup

1. Začněte přípravou omáčky. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a sterilovaná rajčata a přilijte asi 800 ml vývaru. Osolte, přidejte všechno koření a vařte asi 20 minut. Podle potřeby dolévejte vývar.

2. Připravte si koule. Mleté maso smíchejte s vejcem, hladkou moukou, strouhankou, solí a lisovaným česnekem. Dochuťte majoránkou, pepřem a mletou paprikou. Nechte chvilku odležet. Z masové směsi tvarujte kuličky, které smažte na mírném plameni na rozpáleném oleji.

3. Z rajčatové omáčky vyndejte celé koření a rozmixujte ji tyčovým mixérem. Na závěr vmíchejte rajský protlak a dochuťte cukrem. Přidejte opečené masové koule, promíchejte a můžete podávat.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...