Pikantní shakshuka s klobásou

Jídlo oblíbené hlavně v Izraeli a severních zemích Afriky si zamilujete i vy. Chuť pálivé klobásy s paprikou je totiž jedinečná!

Ingredience: 3 vejce, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g pikantní klobásy, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1 hrst nasekaného špenátu, mletý římský kmín, sůl, mleté chilli

Postup:Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Přisypejte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Orestujte.

Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte asi 15 minut. Vmíchejte špenát a sůl.

Do směsi udělejte 3 důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou. Na mírném ohni pár minut vařte, dokud se bílky nezatáhnou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...