Pikantní stehýnka se zelím

Lehce pikantní kuřecí stehna nebo paličky jsou skvělým pokrmem, který rozhodně můžete zařadit do hubnoucího jídelníčku.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 4 kuřecí stehna nebo cca 10 paliček, 400 g kysaného zelí, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce oleje, 150 ml nízkotučné zakysané smetany

Postup

Zapékací nádobu vymažeme kvalitním olivovým olejem. Na dno rozložíme zelí, ze kterého předtím vymačkáme nadbytečnou šťávu. Posypeme ho nasekaným česnekem, cibulí nakrájenou nadrobno, zasypeme kořením a vše zalijeme zakysanou smetanou. Na takto krásně připravené lože uložíme mírně nasolené kuřecí díly. Nádobu překryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C.

n Zhruba za půl hodiny alobal sejmeme a pečeme ještě asi 15 až 20 minut.

Podlijeme podle potřeby vodou, ale nebývá vždy zapotřebí.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...