Pikantní vepřové karbanátky

Suroviny na 4 porce:

600 g mletého vepřového masa (nejlépe krkovice)

100 g slaniny

2 vejce

Také vás může zajímat ...

1 střední cibule

4 stroužky česneku

1 lžička sladké papriky

1 lžička mletého zázvoru

1 lžička kurkumy či kari

1 lžička sušeného rozmarýnu

1 lžička tymiánu

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce hladké mouky

1 lžíce oleje

grilovací koření

sůl

Postup:

Česnek prolisujeme, cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a lehce orestujeme. Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, drcený česnek a škvařenou slaninu s cibulkou, citronovou šťávu, koření a sůl a vše dobře propracujeme. Vytvarujeme karbanátky nebo šišky, poprášíme je moukou a z obou stran grilujeme. Během pečení karbanátky potíráme směsí koření (podle chuti i bylinek) a oleje.

Dobře propečeme – karbanátky jsou hotové, když na ně zatlačíte obracečkou a vytéká šťáva.

Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem a hlávkovým salátem.

Extra tip: o karbanátků můžeme přidat tvrdý nastrouhaný sýr (eidam, gouda), obalit je můžeme i v mletých pistáciích, nebo ve strouhance.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...