Pirohy s dobrou buřtovou náplní

Můžete je mít hotové i na více dní

Ideální recept, když máte v lednici šňůru buřtů.

Také vás může zajímat ...

Ingredience:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 kostka kvasnic
  • 250 ml mléka (dle potřeby)
  • sůl a cukr do kvásku
  • tuk na smažení
  • 1 vejce
  • 8 buřtů
  • 1 cibule

Postup:

  • Připravíme si kvásek. Do mléka nadrobíme kvasnice, přidáme špetku soli a dvě špetky cukru. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, mléko přilé váme dle potřeby. Těsto necháme vykynout.
  • Nakrájíme oloupanou cibuli a necháme ji na tuku zesklovatět, pak přidáme nadrobno nakrájené oloupané buřty.
  • Z těsta vyválíme placky, které rozkrájíme na obdélníčky a naplníme je buřtovou směsí. Plech vyložíme pečicím papírem a jednotlivé pirohy, dobře uzavřené, pokládáme na plech. Než je dáme péct, ještě je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme třeba kmínem a pečeme dozlatova.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...