Můj čas na kafíčko

Pirožky

Suroviny na 4 porce:

1kg ve slupce vařených brambor

100g vykostěných slanečků (varianta 1)

50g nakládaných hub v octě a 3 kyselé okurky (varianta 2)

2 cibule sůl, pepř, zelená petrželka

0,2 l kysané smetany nebo smetanové omáčky (na zálivku)

Postup:

Maso umeleme na masovém strojku, osmahneme na rozpáleném oleji, opět umeleme. Zvlášť usmažíme na trošce oleje drobně nakrájenou cibuli a přidáme ji k masu. Dodáme 1 vejce, sůl, pepř, sekaný kopr nebo petrželku a dobře promícháme. Pirožky můžeme připravovat z těsta kynutého nebo listového. Z těsta vyválíme tenkou placku a nakrájíme ji na čtverce o straně asi 5 cm. Do středu čtverce dáme zvolenou náplň, okraje potom rozšlehaným žloutkem potřeme a těsto přeložíme na trojúhelník. Okraje těsta mírně přitiskneme a povrch pirožků rovněž potřeme rozšlehaným žloutkem. Pirožky pečeme na plechu v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Podle náplně a podle potřeby je můžeme podávat teplé nebo studené.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden