Můj čas na kafíčko

Piškot s ovocem a tvarohem

Suroviny:

800 g   kompotovaného ovoce

1 balíček vanilkového pudinku

0,5 l  šťávy z kompotovaného ovoce

Na korpus:

250 g polohrubé mouky

200 g cukru

5 ks  vajec

tuk na vymazání plechu

mouka na vysypání plechu

Na náplň:

500 g tvarohu

400 g zakysané smetany

1 ks  balíček vanilkového cukru

3 lžíce cukru

Postup:


  1. Žlutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáváme cukr a žloutky a na závěr zašleháme mouku. Piškotové těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C 20 asi 30 minut. Po vychladnutí korpusu potřeme tvarohovou náplní, poklademe kousky ovoce, polijeme želé a necháme ztuhnout.

  2. Na náplň smícháme v míse metličkou tvaroh zakysanou smetanu a cukry. Při výrobě želé dáme vařit polovinu ovocné šťávy a v druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek, který do horké šťávy pomalu zamícháváme. Za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, po částečném prochladnutí natřeme na moučník.

  3. Extra tip: Místo kompotovaného ovoce můžeme samozřejmě použít i ovoce čerstvé, a místo šťávy z kompotu pak sirup, popřípadě cukr a citrónovou šťávu s vodou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden