Piškotová roláda

Nadýchaná piškotová roláda plněná jahodovým krémem je výborný dezert.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 6 vajec – 6 lžic polohrubé mouky – 6 lžic krupicového cukru – pečicí papír

Na krém – 240 g másla – 160 g moučkového cukru – 3 žloutky – 3 jahody + na ozdobení

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, do které po částech vmíchejte mouku. Připravené těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 8 minut.

2. Horký plát překlopte na vlhkou utěrku. Opatrně stáhněte pečicí papír a pak jej pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.

3. Žloutky utřete s moučkovým cukrem a máslem. Pak vmíchejte rozmačkané jahody.

4. Rozvinutý plát potřete větší částí krému, sviňte do rolády a povrch potřete zbylým krémem a ozdobte jahodami. Dejte zatuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...