Moje chvilka pohody

Piškotová roláda

Nadýchaná piškotová roláda plněná jahodovým krémem je výborný dezert.

Suroviny

Na těsto - 6 vajec - 6 lžic polohrubé mouky - 6 lžic krupicového cukru - pečicí papír

Na krém - 240 g másla - 160 g moučkového cukru - 3 žloutky - 3 jahody + na ozdobení

Postup

1. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, do které po částech vmíchejte mouku. Připravené těsto rozetřete na plech vystlaný pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 210 °C na 8 minut.

2. Horký plát překlopte na vlhkou utěrku. Opatrně stáhněte pečicí papír a pak jej pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.

3. Žloutky utřete s moučkovým cukrem a máslem. Pak vmíchejte rozmačkané jahody.

4. Rozvinutý plát potřete větší částí krému, sviňte do rolády a povrch potřete zbylým krémem a ozdobte jahodami. Dejte zatuhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden