Pistáciová dobrota

Suroviny:
● 120 g loupaných nesolených oříšků – pistácií (i jiných)
● 500 ml plnotučného mléka
● 100 ml tučné smetany
● 150 g cukru krystal
● 7 vaječných žloutků

Postup:

1. Dvě třetiny pistácií (či jiných ořechů) semeleme na hladkou pastu, zbytek nasekáme nahrubo. Do kastrůlku nalijeme mléko, smetanu, ořechovou pastu a vše přivedeme k varu, pak stáhneme z ohně a přimícháme drcené ořechy. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny.

2. Směs smícháme a šleháme ve vodní lázni, dokud nezhoustne, a pak dáme na 3 hodiny do lednice. Poté opatrně promícháme a opět dáme na 3 hodiny do mrazáku. Nakonec ušleháme elektrickým šlehačem a mrazíme do druhého dne.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...