Pivní rizoto s párkem

Ideální pokrm do podzimních dnů zejména pro ty, kteří mají rádi maso.

Suroviny na 4 porce – 300 g rýže – 200 g párku nebo klobásy – 200 g lesních hub – 300 ml světlého piva – 1 cibule – 2 stroužky česneku – 2 lžíce oleje – sůl, pepř – hrst zelené petrželky

Také vás může zajímat ...

Postup

1. Na oleji zpěňte nakrájenou cibuli, jemně nasekaný česnek a dvě lžíce nasekané petrželky. Osolte a opepřete. Až cibule zrůžoví, vmíchejte nakrájené párky a houby, a osmahněte.

2. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte pivem. Až rýže nasaje pivo, přilijte horký vývar. Duste pod pokličkou 15 až 20 minut.

3. Naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...