Pivní štrůdl plněný hruškami

Mezi osvědčené pivní recepty patří jednoznačně také pivní štrůdl, třeba s hruškami.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

2 lžíce octa, 10 lžic piva, 2 žloutky, 250 g tuku, nejlépe Hera, 500 g hladké mouky Náplň: 6 hrušek, skořice, 1 vanilkový cukr, rozinky

Postup

Smícháme všechny ingredience na těsto a dobře je vypracujeme. Nelepící se těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočívat v chladničce. Pak ho rozdělíme na 2 díly a každý zvlášť vyválíme na co největší pláty. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Na plát jich dáme polovinu, zasypeme trochou vanilkového cukru a lehce skořicí.

Štrůdl zavineme, uložíme ho na plech, který máme vymazaný trochou Hery a pečeme při 190 °C dorůžova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...