Pivovarské kuře

Příprava: 60 minut, Náročnost: 1, Cena: 24 Kč

Rychlé, jednoduché, co více dodávat?

Suroviny pro 4 osoby:

Také vás může zajímat ...
  • 1 celé kuře
  • 5 stroužky česneku
  • 200 ml světlého piva
  • 2 lžičky mleté papriky
  • ¼ lžičky pálivé papriky
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • 50 g sušených rajčat
  • 50 g másla olej sůl

Postup:

  1. Kuře očistíme a důkladně umyjeme a necháme okapat. Utřeme česnek se solí a pomažeme jím vnitřek kuřete, do kterého následně dáme máslo a dáme péct v zapékací míse či pekáči s vyšším okrajem. Podlijeme trochou vody, obsypeme nakrájenou na proužky nakrájenými rajčaty a dáme péci do trouby předehřáté na 180° C.
  2. Smícháme pivo, papriku, špetky soli a olej a touto marinádou kuře v průběhu pečení potíráme. Kuře pečeme zhruba 45 minut, po upečení by mělo mít zlatou křupavou kůrčičku. Můžeme podávat s vařenou rýží nebo s vařenými brambory..
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...