Moje sladké tajemství

Plněná grilovaná makrela

Suroviny:  4 makrely (každá cca 350 g)  2 stroužky česneku  1 snítka tymiánu a meduňky  1 čajová lžička mořské soli  černý pepř  olivový olej

Postup:  Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme.

Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme jednu polovinu stroužku česneku, dva lístky tymiánu a čtyři až šest lístků meduňky. Okořeníme vnitřek makrel mořskou solí a čerstvě umletým pepřem.  Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby.

Než ryby vložíme dovnitř, potřeme kleště olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po patnácti minutách na grilu (pravidelně obracíme). Jako přílohu doporučujeme v alobalu pečené brambory s tzatziki, čerstvý farmářský chléb a olivy.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden