Plněná rajčata

Italský sýr pecorino se vyrábí z ovčího mléka. Má slanou, výrazně pikantní chuť, trochu podobnou naší Nivě.

Potřebujete:

4 rajčata, 2 plátky toustového chleba, 100 g tvrdého sýra pecorino, oregano, tymián, čerstvou bazalku, zelenou petržel, 1 chilli papričku, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř

Postup:

  1. Toustový chléb nakrájejte na malé kostičky. Přidejte posekané bylinky, česnek, olivový olej a nakrájenou chilli papričku. Dochuťte solí a pepřem a vmíchejte nastrouhaný sýr pecorino.
  2. Rajčatům seřízněte vršek a ten dejte stranou na zakrytí nebo nasekejte ho do náplně. Dužinu z rajčat vydlabejte a také nakrájejte do náplně. Tu pak rukou důkladně promíchejte.
  3. Vydlabaná rajčata zevnitř osolte a naplňte je připravenou směsí. Navrch ještě rajčata posypejte strouhaným sýrem a vložte na gril. Po upečení podávejte. .
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama