Plněné bramborové lokše

Suroviny:  1 kg starých brambor  asi 300 g hladké mouky  polohrubou mouku na podsypání  rozpuštěný tuk na promazávání (husí nebo kachní sádlo, případně máslo) Na náplň:  1 lžíce sádla  středně velkou cibuli  300 g kuřecích jater  1 lžíce plnotučné hořčice  špetka mletého kmínu  sůl a pepř

Postup:  Uvaříme oprané brambory ve slupce a odložíme do chladu.

Také vás může zajímat ...

Na druhý den je oloupeme a prolisujeme. Pak si připravíme do hrníčku rozpuštěný tuk a rozpálíme nasucho těžkou litinovou pánev. K bramborám postupně přidáváme hladkou mouku tak, aby vzniklo těsto, které nelepí.

 Na válu vytvoříme z těsta širší váleček. Ukrojíme kousek a za podsypávání polohrubou moukou vyválíme na tenkou placku. Na pánvi opečeme z obou stran tak, aby na placce naskákaly drobné hnědé puchýřky, trvá to jenom chvíli.

Přeneseme na talíř a z obou stran pořádně potřeme tukem.  Pánev dobře očistíme od opadané mouky papírovým ubrouskem a upečeme další placku. Dáme na první upečenou a tukem potřeme už jenom vrchní stranu.

Znovu pánev očistíme od zbytků mouky a takto připravíme všechny lokše. Podáváme jako přílohu nebo je naplníme třeba touto skvělou náplní z jater: Na sádle orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájená játra a opečeme dohněda.

Opepříme, okmínujeme, přidáme hořčici, podlijeme trochou vody a játra asi 10 minut dusíme. Osolíme a necháme trochu zchladnout. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem, když je příliš hustá, můžeme přidat kousek másla nebo kachního sádla.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...