Plněné koblihy

Při masopustních hodech nechybí ani nějaká ta sladkost, třeba nadýchané kynuté koblížky.

Příprava: 60 min

Náročnost: x x

Cena: 70 Kč

Potřebujete:

500 g polohrubé mouky

špetku soli

3 sáčky vanilkového cukru

kůru z 1 citronu

5 žloutků

250 ml mléka

50 g másla

42 g droždí

džem

olej

moučkový cukr

1. Do mísy prosejte mouku se solí, cukr a citronovou kůru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj žloutky, vlažné mléko a rozpuštěné máslo. Pak do základu rozdrobte droždí. Vše dobře promíchejte a vypracujte vláčné těsto. Lehce ho poprašte moukou, zakryjte utěrkou nechte na teplém místě vykynout.

2 Vykynuté těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte na 2 obdélníky o síle asi 1,5 cm. Na jeden dejte kopečky džemu, pak přiklopte druhou půlkou těsta a sklenicí z něj vykrajujte jednotlivé koblihy. Zbylé těsto zpracujte stejně.

3 Do menšího kastrolu nalijte vyšší vrstvu oleje, rozpalte ho a koblihy v něm smažte z obou stran dozlatova. Přebytečný tuk nechte odsát na papírových ubrouscích. Vlažné koblihy pocukrujte.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama